Πρόλογος

Καλώς ορίσατε στo διαδικτυακό Εγχειρίδιο για τη Διαχείριση και Παρακολούθηση Υγροτόπων. Το Εγχειρίδιο αυτό έχει παραχθεί από την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών και τους εταίρους της, Tour du Valat και Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο πλαίσιο του έργου LIFE Prespa Waterbirds.

Χαιρόμαστε που θα μοιραστούμε μαζί σας πτυχές της μακροχρόνιας ενασχόλησής μας με την προστασία και διατήρηση της λίμνης Μικρή Πρέσπα. Έχουμε σχεδιάσει αυτό το Εγχειρίδιο χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα μέσων που έχει παραχθεί και συγκεντρωθεί μέσω της υλοποίησης σχετικών θερινών σχολείων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, που προσφέρθηκαν σε φοιτητές πανεπιστημίου και διαχειριστές προστατευόμενων περιοχών και υγροτόπων από την Ελλάδα, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Μπορείτε να διαβάσετε τη βήμα προς βήμα προσέγγισή μας σχετικά με τη διαχείριση υγροτόπων ή να περιηγηθείτε σε συγκεκριμένα βήματα και κεφάλαια. Ωστόσο, προτείνουμε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στις Πρέσπες, τους υγροτόπους της λίμνης Μικρή Πρέσπα και τη δουλειά μας, παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ «Κοινές πτήσεις».

Ελπίζουμε να απολαύσετε αυτή τη βουτιά στην προστασία και διατήρηση των υγροτόπων!


Ειρήνη Κουτσερή, Συντονίστρια προγράμματος LIFE Prespa Waterbirds 

Γιώργος Κατσαδωράκης, Επιστημονικός Σύμβουλος της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών 

ΒΗΜΑΤΑ